Ministerie maakt memo openbaar omtrent belastingvrij wegstrepen van de schuld van de DGA aan zijn BV

ProceD heeft het Ministerie van Financiën, met een beroep op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur, verzocht het beleid openbaar te maken met betrekking tot het belastingvrij wegstrepen van de schuld van de directeur-grootaandeelhouder aan zijn BV.

In het besluit van 22 februari 2017 stelt het Ministerie dat er geen beleid geformuleerd is door de Belastingdienst of het ministerie van Financiën over de geconstateerde mogelijkheid om belastingvrij de schuld van de DGA aan zijn vennootschap af te boeken.

Wel is aan de Belastingdienst een aantal handvatten gegeven in een memo om het belastingvrij wegstrepen te bestrijden. Het ministerie van Financiën heeft dit memo op verzoek van ProceD openbaar gemaakt.

Voorts blijkt uit het besluit dat er nog geen definitief vastgesteld standpunt door de betreffende kennisgroep ingenomen. Wel wordt hier om dit moment intern over gecommuniceerd maar het ministerie is niet bereid deze communicatie openbaar te maken omdat het slechts gaat over persoonlijke beleidsopvattingen.

Tot slot deelt het ministerie mede dat het niet bekend is of er over dit onderwerp al geprocedeerd wordt. Dit wordt niet per onderwerp bijgehouden.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn 0

PE-punten of PE-uren behalen?

ProceD geeft studiebijeenkomsten, incompany training en vaktechnisch overleg.


Lees verder »

Actualiteiten

publicaties

uitspraken

laatste tweets @proced_nl

Herstel toeslagenaffaire opnieuw fors vertraagd https://t.co/XLnxUgLOSj

70.000 gedupeerde kinderen toeslagenaffaire krijgen tegemoetkoming https://t.co/Y1R760dcIc

Werkelijk rendement in box 3 belasten complex maar deels haalbaar . https://t.co/M9IqBLOhsO

Duizenden belastingconstructies gemeld door nieuwe wet, minder dan verwacht https://t.co/7FWaMxGSB6