Ministerie maakt memo openbaar omtrent belastingvrij wegstrepen van de schuld van de DGA aan zijn BV

ProceD heeft het Ministerie van Financiën, met een beroep op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur, verzocht het beleid openbaar te maken met betrekking tot het belastingvrij wegstrepen van de schuld van de directeur-grootaandeelhouder aan zijn BV.

In het besluit van 22 februari 2017 stelt het Ministerie dat er geen beleid geformuleerd is door de Belastingdienst of het ministerie van Financiën over de geconstateerde mogelijkheid om belastingvrij de schuld van de DGA aan zijn vennootschap af te boeken.

Wel is aan de Belastingdienst een aantal handvatten gegeven in een memo om het belastingvrij wegstrepen te bestrijden. Het ministerie van Financiën heeft dit memo op verzoek van ProceD openbaar gemaakt.

Voorts blijkt uit het besluit dat er nog geen definitief vastgesteld standpunt door de betreffende kennisgroep ingenomen. Wel wordt hier om dit moment intern over gecommuniceerd maar het ministerie is niet bereid deze communicatie openbaar te maken omdat het slechts gaat over persoonlijke beleidsopvattingen.

Tot slot deelt het ministerie mede dat het niet bekend is of er over dit onderwerp al geprocedeerd wordt. Dit wordt niet per onderwerp bijgehouden.

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn 0

PE-punten of PE-uren behalen?

ProceD geeft studiebijeenkomsten, incompany training en vaktechnisch overleg.


Lees verder »

Actualiteiten

publicaties

uitspraken

laatste tweets @proced_nl

Belastingdienst heeft storing op eerste dag aangifte doen https://t.co/txkK55fmDo

Terugkeer van de crisisheffing? Uit het RTL-verkiezingsdebat bleek dat de zes grootste politieke partijen van mening zijn dat de rekening van de coronacrisis bij de best verdienende Nederlanders terecht moet komen komen! https://t.co/SMLH6jZZTh

OM vervolgt oud-directie en accountant van De Skihut. https://t.co/CmlNJar6GW

Belastingaangifte: Hier moet je op controleren https://t.co/rHqUMYi6Q3

Fout Belastingdienst: te veel toeslag betaald aan arbeidsmigranten https://t.co/QIpzKZCN1B